Bemutatkozunk

Üdvözöljük a Babakutató Központban!

A Kognitív Fejlődéslélektani Kutatóközpont Babakutatója a Közép-európai Egyetemen belül, 2008 szeptemberében alakult intézet, ahol a korai gyerekkor fejlődési folyamataival foglalkozunk, ami magába foglalja a gondolkodást, az érzelmeket, a szülő-gyermek kapcsolatot, a gyerek tudatra ébredését, tanulási készségeit.

A gondolkodási és a kapcsolati fejlődés alapja a biológiai felkészültség. Ez az, amit a gyermek magával hoz.

A központunkban a gyermek biológiailag megalapozott szociális képességeinek és gondolkodási folyamatainak alapkutatása folyik. Azt próbáljuk megérteni, hogy a születésnél sem beszélni, sem jól mozogni nem tudó csecsemőből hogyan lesz viszonylag rövid időn belül érzésekkel és gondolatokkal teli, beszélni és kommunikálni tudó lény.

Ezeket a folyamatokat tanulmányozzuk játékos megfigyeléses vizsgálatainkban.

A vizsgálatokban a gyermek spontán figyelmére, viselkedésére vagyunk kíváncsiak, korának megfelelő sajátosságait próbáljuk megismerni megfigyeléseink során.

Jelenleg 5 hónapos és 8 év közötti babák jelentkezését várjuk a Babakutató játékos vizsgálataira! Bababarát laborunk játszószobával, pihenősarokkal és pelenkázóval várja a Bazilika szomszédságában lévő Babalaborba a kis tudósokat.

Ha felkeltettük érdeklődését és a fővárosban, vagy annak közelében él, akkor kérjük jelentkezzen kutatásainkra Tóth Máriánál a 06 30 462 5942 mobilszámon, 06 1 328 3660 vonalas telefonszámon vagy a babakutato@ceu.hu e-mail címen.